Waarom
professionele combinatie van systeemgericht werken en de methodiek ervarend leren, aangeboden binnen een unieke avontuurlijke omgeving

Team Ervarend Leren XONAR onderscheidt zich van andere organisaties door het hanteren van een professionele combinatie van systeemgericht werken en de methodiek ervarend leren, aangeboden binnen een unieke avontuurlijke omgeving.

Inmiddels hebben wij reeds 15 jaar ervaring opgedaan in het uitvoeren van de methodiek ervarend leren.  Het Team Ervarend Leren is in staat om in een hoog tempo mee te groeien met de maatschappelijke ontwikkelingen en heeft een passend aanbod voor de daarmee samenhangende vragen. Dit wordt bewerkstelligd door een multifunctioneel team bestaande uit goed opgeleide professionals, waarbij het waarborgen van de kwaliteit hoog in het vaandel staat.

Uit onze analyse blijkt dat de kernkwaliteiten en kernwaarden van het team ervarend leren zich met name profileren in de visie “vertrekken vanuit leren door doen”. De daarin dialogische en vaak triadische manier van hulpverlenen, waarbij meerzijdigepartijdigheid hoog in het vaandel staat , vormen een stevig fundament voor onze grondhouding, die het werken met systemen van ons vraagt.

Het aanbod van het team ontstaat steeds vanuit een vraag van de cliënt/klant. Binnen een (hulpverlenings)cyclus wordt er samen transparant/inzichtelijk toegewerkt naar einddoelen welke SMART geformuleerd worden voorafgaande aan de start van het proces. Middels evaluatieve momenten worden de doelen en het proces samen doorgenomen.

De ruime ervaring met de doelgroep (geïndiceerd en niet-geïndiceerd) uit de jeugdzorg maakt dat wij een uniek antwoord hebben op de zeer complexe vraag van deze doelgroep.

De methoden welke het team bezigt zijn naast dat zij veel plezier leveren aan de client/klant, practice-based en evidence-based.  Deze zijn door het team eigen gemaakt middels opleidingen en trainingen. Je komt bij ons in aanraking met ervaren gediplomeerde professionals op het gebied van de methodiek ‘ervarend leren’, weerbaarheidtrainingen en systeemgericht werken.

Door het multi functionele aanbod (Trainingen, Dagbehandeling en 24 – uurs behandeling en Zorg op maat voor het onderwijs) zijn wij in de gelegenheid om verschillende delen van ons aanbod aan elkaar te koppelen en in elkaar te integreren waardoor er voor iedere vrager een zorg op maat product afgeleverd kan worden.

Onze kernkwaliteiten en kernwaarden vormen het ethisch kompas van het TeamErvarend Leren.

Contact gegevens

Team ErvarendLeren
Severenstraat 16
6225 AR Maastricht,  .
043-6045555
info@ervarend-leren.eu